24sata.hr: Odličan burek odsad i na Trešnjevci, otvorio se novi Pita Cut!
Pripremaju bureke i pite prema tradicionalnoj metodi i recepturi, a peku ih ispod peke. Nakon što su prvim Pita Cutom na Tržnici Utrina oduševili publiku, sada su otvorili novi na Trešnjevci, a burekoljupci već su pohrlili u novi lokal
Nakon što su svojim prvim lokalom na tržnici Utrina u istoimenom novozagrebačkom naselju stvorili pravo ludilo za vrhunskim domaćim pitama i burecima, supružnici Alvedin Huzejrović i Selma Hadžić Huzejrović, otvorili su novu podružnicu Pita Cuta, i to na Trešnjevci. Lokal je počeo raditi u utorak na adresi Dužice 30 u blizini Trešnjevačkog placa, a vjerni obožavatelji već su požurili na novu lokaciju.
"Trešnjevka, stigli smo! Sutra od 9 sati počinje s radom Pita Cut Trešnjevka u ulici Dužice 30, iza Trešnjevačkog placa. Dobro nam došli!", poručili su vlasnici na društvenim mrežama i izazvali oduševljenje ljubitelja dobrih pita, a dan kasnije zahvalili su se prvim trešnjevačkim kupcima na srdačnoj dobrodošlici.
U ovom lokalu pite i bureci ne kupuju se na broj već na gramažu, odnosno – kupac odabere koliki komad pite želi, a nakon što se isti izvaže po tome se i određuje cijena. U ponudi su burek, šareni burek, buredžici, pite krumpiruša, tikvenjača, zeljanica, sirnica…, a sve se izrađuje i mijesi tradicionalnom metodom te peče ispod peke. Također, pronađe se i tradicionalnih bosanskih deserata – baklava, tufahija, urmašica, tulumbi, ali i kolač tres leches.
Info: Radno vrijeme trešnjevačkog Pita Cuta je od ponedjeljka do petka od 9 do 19 sati, subotom od 8 do 19 sati te nedjeljom od 8 do 14 sati.
Cijene se kreću od 9,69 eura za kilogram krumpiruše do 13,27 eura za kilu buredžika, no mogu se kupiti i cijele velike tepsije (primjerice, tepsija krumpiruše stoji 25,55 eura, a tepsija bureka 33,18 eura) ili pak mali zvrkovi po cijeni do 1,99 eura, ovisno o punjenju.
Autor: Emina Basara