PITA CUT u zagrebačkom kvartu Utrine bio je prava senzacija kad se otvorio u kolovozu prošle godine. Nalazi se odmah pored tržnice i par puta smo subotom ujutro pokušali tamo kupiti doručak, ali je red bio toliki da nam se nikako nije dalo čekati.
Inače, pite po sarajevskoj recepturi ovdje se peku pod sačem i tu su, kako iz Pita Cuta poručuju na svojoj web stranici, "za vaš doručak, ručak, večeru i užinu".
Od danas na Trešnjevci
Nakon što su osvojili kupce na utrinskoj tržnici, ekipa iz Pita Cuta od danas se može naći i na Trešnjevci.
"Trešnjevka, stigli smo! Sutra od 09:00 počinje s radom Pita Cut Trešnjevka u ulici Dužice 30, iza Trešnjevačkog placa. Dobro nam došli", objavili su sinoć na Facebooku.
Na Utrini od 2021.
Pita Cut su 2021. godine na utrinskoj tržnici pokrenuli Alvedin Huzejrović i njegova supruga Selma Hadžić Huzejrović i odmah izazvali veliko zanimanje javnosti. Burek i pite ovdje se ne plaćaju po komadu, već odaberete koliki komad želite, a plaćate po kilogramu, odnosno koliko vaga pokaže.
Pite pripremaju iskusni pita-majstori koji jufke razvlače posebnom tehnikom koja uključuje bacanje plahte tijesta u zrak, a u ponudi imaju burek, šareni burek, sjeckani burek, buredžike, sirnicu, krumpiruše, zeljanicu i tikvenicu.
U nastavku možete pročitati naš osvrt na utrinski Pita Cut, koji smo posjetili prošlog ljeta: Nekima užas nad užasima, drugima najbolje pite u Zagrebu. Probali smo ih.
Autor: Index Food