<h1 class="item__title"><span style="font-size: 14px;">U svom meniju "Pita Cut" nudi pite pravljene po sarajevskoj recepturi</span></h1>
<div class="itemFullText">
<div class="item__ad-center position_item_center_01_top">
<div id="div-gpt-ad-1657713821337-0" class="ad--align"></div>
</div>
<p>Bosanskohercegovačka kuhinja bogata je tradicionalnim domaćim jelima koja su prepoznatljiva širom regiona, ali u cijelom svijetu.</p>
<p>Među poznatijim domaćim tradicionalnim jelima svakako su pita i ćevapi. Stranci, odakle god da dolaze, kada posjećuju našu zemlju kao nezaobilaznu stavku pri svom turističkom oblilasku bh. krajeva stave posjetu pravoj, domaćoj, buregdžinici ili ćevabdžinici.</p>
<p><span>Pored domaćih buregdžinica i ćevabdžinica, slični objekti mogu se pronaći i u susjednim zemljama. Obično je riječ o objektima koji pitu ili ćevape prave po svom receptu, ali među mnogobrojnim buregdžinicama i ćevabdžinicama u regionu, mogu se pronaći i one koje na svom meniju zaista donose dašak tradicionalne bh. kuhinje.</span></p>
<p>Jedna takva buregdžinica, ili bolje rečeno kiosk, nalazi se i u Zagrebu. Njegovo ime je "Pita Cut" i lokacijski je smještena na tržnici Utrine, koja se nalazi na području Novog Zagreba.</p>
<p>U svom meniju "Pita Cut" nudi pite pravljene po sarajevskoj recepturi, i ono što je za prosječnog bh. građana najvažnija informacija, sa stvarnim imenima pita.</p>
<p>Autor: Oslobođenje</p>
</div> delivery
Novost

Sarajevsko "Oslobođenje" u posjeti Pita Cut

"Pita Cut", uz prefinjen ukus, uči Zagrepčane da ne postoji burek sa sirom ili krumpirom

U svom meniju "Pita Cut" nudi pite pravljene po sarajevskoj recepturi

Link na članak

Autor: Oslobođenje